livinginswaziland.blogg.se

Morgonpromenad

Publicerad 2014-04-30 08:23:00 i Fotografier, Hur vi har det,

Idag gick vi en härlig morgonpromenad runt Mullsjön. Nästan varje morgon gick vi morgonpromenader i Swaziland. Dock var de promenaderna lite mer livfulla än här i Mullsjös skogar. Folk som hejdade på oss, bussar som ropade "Hello Sweden", tutande bilar, kossor i vägen och kacklande hönor.
 

Tisdag

Publicerad 2014-04-28 20:47:46 i Hur vi har det,

 

Hejdå Sydafrika, ytterligare ett land som gett oss nya intryck, nya perspektiv och nya vänner. Lämnar vårt hem för att åka hem till vårt andra hem, på andra sidan jorden. Tack Jesus för allt vi fått vara med om!

 

Måndag

Publicerad 2014-04-28 20:44:00 i Fotografier, Hur vi har det,

Soweto, Sydafrikas största township med cirka 3,5-4,5 miljoner invånare. Vi åkte på en guidad cykeltur i Soweto och det var helt otroligt. Det var fantastiskt bra att göra turen på cykel för då fick vi verkligen chansen att möta människorna som bor i Soweto. Vår guide var uppväxt i Soweto och kunde berätta många historier om livet där. De olika distrikten och områdena. Vi fick dels se den turistiga delen, Mandelas hus, Desmond Tutus hus, minnespatsen för studentupproret, dels fick vi verkligen komma ifrån det turistiga och få en del av det riktiga Soweto. Vi fick smaka traditionell mat, kohuvud, och dricka traditionell öl. Vi fick dansa tradtionell dans och möta många människor. Vi var fulla av intryck och berörda av vad vi sett där. På kvällen tog vi det väldigt lugnt och försökte smälta alla intryck och bara vara tillsammans. 
 
 
 
 
 

Linda & Emmy

We are two girls from Sweden, Linda Thorén and Emmy Rommedahl. We are going a folk high-school in Mullsjö, where we have read about human rights, globalization and the conditions in the world today. We have a three months long foreign practice in Swaziland. This is our experiences in the country, welcome!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkivet

Prenumerera och dela