livinginswaziland.blogg.se

Cana Clinic

Publicerad 2014-02-18 18:49:00 i Hur vi har det, Om Swaziland,

Idag har vi fått uppleva en bit av den swaziska sjukvården på Cana Clinic. Vi fick sortera oerhörda mängder medicin; rosa, gröna, oranga, röda, bruna och vita tabletter. Vi jobbade tillsammans med en fantastisk sjuksköterska som sjöng med oss, lärde oss nya swaziska ord och dansade för oss. 

Vi var dock med om en av de värsta stunderna i våra liv. En mamma kom med in med sin fyra åriga dotter och pratade med sjuksköterskan vi var med. Hon berättade sedan att dottern hade blivit våldtagen flertalet gånger av ett annat barn. Mamman till dottern hade slagit pojken för att få honom att sluta våldta dottern men det hade upprepat sig ändå. Pojken var HIV-positiv och nu testade de dottern för att se om hon var smittad. De hade inte gått till polisen eftersom de inte tyckte att det gjorde någon skillnad. Mållösa och utan att fatta vad vi just hört satt vi där. Hur kan det här förekomma? Hur kan en sexåring våldta? Vad har då den stackaren varit med om själv? Varför går man inte till polisen? Frågorna var många. Ibland känns världen för orättvis för att förstå. 

 

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2014-02-18 20:06:24

Saknar ord... Tänker på er🙏 Kärlek!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Linda & Emmy

We are two girls from Sweden, Linda Thorén and Emmy Rommedahl. We are going a folk high-school in Mullsjö, where we have read about human rights, globalization and the conditions in the world today. We have a three months long foreign practice in Swaziland. This is our experiences in the country, welcome!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkivet

Prenumerera och dela