livinginswaziland.blogg.se

Magubheleni Primary

Publicerad 2014-02-07 16:32:00 i Fotografier, Hur vi har det, Om Swaziland,

I två dagar har vi nu fått äran att vara på den här fantastiska skolan med 670 elever, 25 lärare och en fantastisk rektor (tänk er stor afrikansk kvinna som älskar sina skolbarn och att kramas). Så fort man kommer in på området känner man verkligen vilken god atmosfär det är, det märks att eleverna är trygga med lärarna och att lärarna gör allt de kan för att räcka till och hjälpa så många som möjligt. De får en stor portion lunch varje dag men rektorn drömmer om att kunna ge barnen frukost eftersom många av dem gått långt och inte får någon annan mat än lunchen i skolan. Hon berättar att många är HIV-smittade och inte kan ta sin medicin eftersom de inte har någon mat. Flera av barnen bor själva och har ingen som stöttar och hjälper dem, skolan får på så sätt vara en fristad där det finns vuxna som gör allt för att se alla barnen. Vi har verkligen känt en stor värme för den här skolan och har därför kämpat för att vi ska vara där lite mer och verkligen få chansen att bidra. Ha gärna med dessa barn i era böner. 

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2014-02-07 17:09:30

Vi glömmer aldrig denna dag... Så stora behov o så mycket kärlek!! Tack för att vi fick följa med er!!!💛

Postat av: Marina

Publicerad 2014-02-07 18:30:15

Blir tårögd av att bara läsa och se era bilder. Hur är det då att vara där!?

Svar: å fina mammi. Det är jättegott där! Alla är supertrevliga, inspirerande, öppna och utnyttjar verkligen att vi är där och kan hjälpa!
livinginswaziland.blogg.se

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-02-07 20:53:57

Jag leker lite extra i kväll jag beundrar er ha det gott

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-02-07 20:54:09

Jag leker lite extra i kväll jag beundrar er ha det gott

Postat av: Per

Publicerad 2014-02-07 22:11:14

Finna bilder

Postat av: Gunnar o Berith

Publicerad 2014-02-08 17:49:31

Vilka fina bilder o va mkt ni får va mä om. Tänk om vi fick va mä! Det drar i afrika-hjärtat! Vi ber för er om beskydd o är övertygade om att ni får va till nytta o glädje. Läser du din mail Linda så vi kan vidarebefordra nyheter från RCA? I nyhetsbrevet från EFK kan ni läsa ett utdrag från brev från Nday Lucien tidigare pastor i Gamboula hur han gått in i en förbönstjänst för muslimer o kristna, rebeller o offer o förmedla försoning. Ha dä gott!

Svar: Tack! Jag läser min mail och ni får gärna skicka lite nyheter! Hadä kära ni
livinginswaziland.blogg.se

Postat av: Stig JIrenius

Publicerad 2014-03-01 10:04:53

Roligt att få följa er på bloggen. Nu har jag nämligen äntligen hittar er bloggsida.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Linda & Emmy

We are two girls from Sweden, Linda Thorén and Emmy Rommedahl. We are going a folk high-school in Mullsjö, where we have read about human rights, globalization and the conditions in the world today. We have a three months long foreign practice in Swaziland. This is our experiences in the country, welcome!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkivet

Prenumerera och dela