livinginswaziland.blogg.se

Mhlosheni

Publicerad 2014-02-23 15:52:35 i Hur vi har det,

Alla dagar i veckan är det No hurry i Swaziland och alla dagar i veckan är det ganska mycket kaos i Swaziland. Men det är något extra på söndagar ändå, och så var det ytterligare något extra denna söndag.

 
 

Vi skulle till Mhlosheni  och vårt återkommande problem med skjutsar och bilar var även idag det som ställde till det. Vi skulle bli upphämtad här hemma av någon, denna någon kom en halvtimme försent och skulle sedan lämna av oss utanför Nandos som är en stor affär och vi skulle sedan bli upphämtade av någon annan som skulle ta oss resten av vägen. Denne någon lämnar av oss utanför Nandos, frågar om vi känner oss trygga och ber om att få åka. Javisst, vi hoppar av men förstår sedan att vi är utanför Nandos i en annan stad än planerat. Därefter fortsätter kaoset och då Swazier ofta har svårigheter med att kommunicera med varandra blev problemet ännu större än nödvändigt. Vi blir upphämtade ytterligare två gånger av olika människor och efter bara en lite konstig kommentar blir skrattattacker till ett faktum .

Vi kommer sedan fram till Mhlosheni en timme för sent, men vad gör det när gudstjänsterna är 4 timmar långa. 

 

Kommentarer

Postat av: Egon

Publicerad 2014-02-23 16:20:39

Riktigt härligt, vi svenskar har lite att lära att ta dagen som den kommer.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Linda & Emmy

We are two girls from Sweden, Linda Thorén and Emmy Rommedahl. We are going a folk high-school in Mullsjö, where we have read about human rights, globalization and the conditions in the world today. We have a three months long foreign practice in Swaziland. This is our experiences in the country, welcome!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkivet

Prenumerera och dela