livinginswaziland.blogg.se

Emmy Rommedahl

Publicerad 2014-01-12 20:38:40 i Om oss,

Hallå du! Jag är en tjugoårig tjej från Göteborgstrakten. Jag har en oerhörd förkärlek för blåa spårvagnar, goa gubbar och räkor, alltså Göteborg. När jag inte är iväg och flänger bor jag hos min mamma och pappa vid havet. Sol, vind och vatten är bland det bästa jag vet och i naturen mår jag som bäst. Som scout har jag fått vara med om några av de härligaste stunderna i mitt liv.

Sen jag tog studenten efter tre underbara år på samhällsprogrammet på LM Engströms gymnasium har jag bland annat jobbat som volontär på Skandinaviska turistkyrkan i Playa del Inglés, Gran Canaria. Där jobbade jag dels i ett café, dels ansvarade för program och musik. Därav har min kakkonsumtion exploderat det senaste året, ännu mer sen ett fantastiskt halvår på Mullsjö Folkhögskola. Musik är även något som är oerhört viktigt för mig, allt från konserter till att sjunga falskt i duschen.
Student från LM Engströms gymnasium 2012
Advent i Skandinaviska Turistkyrkan, Playa del Inglés, Gran Canaria.
Bad i Mullsjön, Mullsjö.

Mina stora passioner i livet är att resa, kaffe och att bada. Resor är det jag lever för, att se världens alla hörn, få nya perspektiv, träffa nya människor och äta ny mat, det tycker jag är det bästa! Kaffe är min stora drog här i livet, och jaaa, jag har med mig en kaffepress och kaffe på resan. Bada är också något jag är beroende av, både i havet och i badkaret hemma. Badade senast i havet hemma 7 december, det var fint, men kallt.

Bilder från Indien, vintern 2011 och 2012.
Jag är en go och glad social prick som älskar att ha mycket att göra, när det är fart och fläng då trivs jag som bäst! Skrattet försöker jag ha så nära till hands som möjligt! Jag har länge funderat kring frågor som mänskliga rättigheter, integration, solidaritet och hållbar utveckling, den föregående terminen på Mullsjö folkhögskola har gett mig chansen att få fördjupa mig i dessa frågor. Nu känns det oerhört spännande och givande att få vara mer praktisk och få engagera mig rent fysiskt. Det känns viktigt för mig att få möta en annan del av världen, med andra förutsättningar och möjligheter. Jag hoppas att jag ska kunna lära mig och få ett annat sätt att se på världen och de saker jag bara tar för givet och jag önskar att jag ska kunna bidra med något positivt i den orättvisa värld vi lever i. Jag tror att jag också ska få medel att lättare möta människor och olikheter även på hemmaplan.

Emmy- ”Linda, beskriv mig snabbt med tre ord”
Linda- ”Göteborgare, partypingla och vis.”

 

 Göteborgs norra skärgård.

Det här är jag, jag älskar livet, älskar det som det har att bjuda. Jag är oerhört tacksam över de fantastiska människor som rör sig i mitt liv, vänner, familj och främlingar. Jag är peppad på livet och på vad den här resan har att erbjuda!  Hakuna Matata!

 

Kommentarer

Postat av: Åsa

Publicerad 2014-01-14 18:21:53

Härlig blogg Emmy! Ska bli kul att följa dig i Swaziland!

Postat av: Anna

Publicerad 2014-01-19 16:01:22

Du e la go <3 <3

Postat av: Stig JIrenius

Publicerad 2014-03-01 10:09:07

Jätteroligt att nu få följa dig Emmy!Känns som att få en fin illustrerad presentbok.

Svar: Åh vad kul att du hittat hit Stig! Kram!
livinginswaziland.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Linda & Emmy

We are two girls from Sweden, Linda Thorén and Emmy Rommedahl. We are going a folk high-school in Mullsjö, where we have read about human rights, globalization and the conditions in the world today. We have a three months long foreign practice in Swaziland. This is our experiences in the country, welcome!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkivet

Prenumerera och dela