livinginswaziland.blogg.se

Home sweet home

Publicerad 2014-01-23 17:23:00 i Hur vi har det,

I måndags natt kom vi fram till Manzini efter en resa med fantastiskt trevligt sällskap och en fartglad chaufför. Resan tog tre gånger så lång tid pga av trafikolyckor, vägreperationer och kor på vägen. Vi kom sedan fram till Ngwane Park och fick träffa vår swaziska rumskamrat som fått stanna uppe sent för att välkomna oss. Vår första dag fick vi tid att packa upp och vi hittade fina lappar och goa brev från vänner och familj runt om i packningen som till stora delar också var täckt i ett fint guldskimmer från ett av breven. Tack för att ni är så himla bra!
Onsdagen var en lång dag som började med skolans morgonsamling där vi togs fram på scenen. Dagen fortlöpte sedan med gudstjänst, möte med alla lärare, rundvandring och påhälsningar i alla klasser, in till stan tillsammans med en vän för att testa den lokala bussen, välkomsgrej med alla internatelever och tillsist en viktig middag med alla höjdare på SAM innan vi kom hem för att ha den lilla Siswati lektionen med rumskamraten Thandeka.
Vår första swazi lunch
Dagens wow upplevelse har framförallt varit att gå tillsammans med en vän på den traditionella marknaden inne i Manzini. Där var det tydligt att vi var väldigt exotiska och näst intill alla vände sig om, tittade på oss, pekade och pratade om oss. Kul att vi vår vän kan översätta. Hehe.
Vi börjar få iordning på vårt rum och har många av er uppe på väggen.
Miljoner kramar

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2014-01-23 18:59:33

Ååååå, vad roligt att få se lite hur ni har det! Känner allt igen både en och annan från fotona på väggen ;)Om dagen blir tung så titta på fotspåret i sanden - han som går bredvid är SÅ mycket större än ni! Och när ni behöver så bär han er! All kärlek till er!

Postat av: Marina

Publicerad 2014-01-23 20:29:34

Redan nackat kyckling själva? Både mat och rum ser finfint ut. Varken kackerlackor eller ödlor, eller? Är det hett på nätterna också så ni använder knepet med att blöta ner gardinerna så rummet blir svalare?
Kram

Svar: Kycklingen var (tyvärr?) redan nackad. Vi har både kackerlackor och ödlor, men ganska så sparsamt. Det är hett 24/7 och vi kan inte ens få kallvatten, hehe. Vi provar gardinknepet ikväll!
livinginswaziland.blogg.se

Postat av: Marina

Publicerad 2014-01-25 22:00:47

Det måste ju fläkta lite för att gardinknepet ska funka bra. Man kan ju också blöta ner lakanen i sängen (med vatten!)så man kan få svalt när man lägger sig. Är det hett så torkar det rätt snart.
Mor M

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Linda & Emmy

We are two girls from Sweden, Linda Thorén and Emmy Rommedahl. We are going a folk high-school in Mullsjö, where we have read about human rights, globalization and the conditions in the world today. We have a three months long foreign practice in Swaziland. This is our experiences in the country, welcome!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkivet

Prenumerera och dela