livinginswaziland.blogg.se

Babe Mabuza

Publicerad 2014-03-17 16:21:00 i Hur vi har det,

Senare på söndagen åkte vi med vår rektor på NPYTC Mr Mabuza till hans hem i Mbabane, huvudstaden här i Swaziland. (Swazifakta: han hade väntat på oss i tre timmar och sen åkte vi tillbaka den vägen vi kommit ifrån, varför vi inte kunde mötts halvvägs och besparat honom massa tid förblir en gåta för oss. Han behövde dessutom göra massa ärenden som han gjorde när han väl hämtat upp oss istället för att fixa det när han ändå bara väntade..smidigt i Swazi...) Tillslut kom vi fram till hans palatsliknande hem! Där hade hans fru varit hemma hela dagen och lagat mat åt oss, så ni kan ju tänka er vilken fantastisk måltid vi fick! Det var en mycket trevlig afton med många fina samtal. Det var också väldigt kul att äntligen få träffa Mr Mabuzas fru och dotter, hans ena son har vi träffat innan och den förstfödda är i Sydafrika och studerar.

Vi fick sova i ett gästrum med eget badrum som hade både dusch och bubbelbad. Dock ser man att väldigt mycket är fin yta. Man ser att bakom fasader är det mycket som är väldigt dålig kvalité. Men det var så fint att se familjen Mabuza, de hade en härlig stämning och Mr Mabuza var noga med att välkomna oss till sin familj och tala om att vi är välkomna till hans hem när helst i livet. Han är en fin vän!

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Linda & Emmy

We are two girls from Sweden, Linda Thorén and Emmy Rommedahl. We are going a folk high-school in Mullsjö, where we have read about human rights, globalization and the conditions in the world today. We have a three months long foreign practice in Swaziland. This is our experiences in the country, welcome!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkivet

Prenumerera och dela