livinginswaziland.blogg.se

Jesu kärlek och att slå barn

Publicerad 2014-03-15 00:16:00 i Fotografier, Hur vi har det, Om Swaziland,

Efter morgonbad i balja och andra morgonrutiner vi har här i Magubheleni gick vi till skolan. Vår rumskamrat Numbozo berättade om hon igår introducerade bokstaven L och idag skulle hon testa eleverna om de kunde läsa de korta ord innehållandes bla bokstaven L, de som misslyckades slår hon lätt med en pinne.  Här började vi diskussionen hurvida det är rätt att straffa barnen med slag eller inte.

Direkt efter detta samtal hälsar vi på en annan lärare som gick mot grinden och hans uppgift skulle bli att slå alla barn som kom försent. Fruktansvärt jobbigt att se! Rektorn stod och höll i morgonsamlingen, pratade om jesus kärlek och att skolan var helig mark, då samtidigt som en lärare slog barnen så att de ryckte till av smärtan. Kristuslikt?

Vi pratar med rektorn om det här efteråt. Vi börjar prata om barnkonventionen, att barn bla har rätt till utbildning, vila, sjukvård och att de inte heller ska behöva vara oroliga för att bli slagna. Hon förstod vad vi menade och vi fick berätta hur det skär i hjärtat att se detta, att vi aldrig blivit slagna och att det i sverige är förbjudet enligt lag. Vi pratar också om att vi inte förstår hur det går ihop att prata om jesus kärlek och samtidigt slå hans älskade barn.

Hon verkar faktiskt tacksam över att vi nämnde detta. Lärarna har varit på workshops om att inte slå barn, men hon erkänner att de måste påminnas då det sitter så långt inne i deras kultur. Hon gav oss i uppgift att säga någonting om detta följande dag och vi gjorde en liten presentation om just barnkonventionen och ett par ord om Jesukärlek till barnen.

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2014-03-15 08:34:12

Ni är fantastiska, kloka och modiga! Vi är med er i tankar och böner!

Postat av: MT

Publicerad 2014-03-15 15:12:25

Ni har en viktig uppgift att fylla.Skönt att höra att ni inte bara betraktar utan vågar berätta hur ni tänker på plats. Ni är modiga och ni gör skillnad.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Linda & Emmy

We are two girls from Sweden, Linda Thorén and Emmy Rommedahl. We are going a folk high-school in Mullsjö, where we have read about human rights, globalization and the conditions in the world today. We have a three months long foreign practice in Swaziland. This is our experiences in the country, welcome!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkivet

Prenumerera och dela