livinginswaziland.blogg.se

solig söndag

Publicerad 2014-03-17 16:19:00 i Fotografier, Hur vi har det,

Denna söndag åkte vi till Cana Alliance Church. Först var vi och hälsade på deras söndagsskola, 6 grupper i olika åldrar, lite drygt 200 barn! Sedan var vi med på en bönestund 10.00-11.00 och vid 11.00-13.00 var gudstjänsten. Det var en väldigt fin gudstjänst men väldigt varmt! Cana Alliance Church är en av många kyrkor som bygger en nya kyrka för att de ökar så mycket i antal. Fantastiskt att se! Dock gör de på lite annorlunda sätt än vad vi är vana vid. Istället för att spara pengar och bygga hela kyrkan så bygger man lite i taget, så länge pengarna räcker. Så i Cana har de än så länge en byggstruktur men ska i april börja bygga på taket. Vi hoppas på att komma tillbaka om några år och få se en färdig kyrka!

I Swaziland är det också väldigt viktigt att man bjuder sina gäster på något att äta och dricka. I Cana hade de inte förberett något åt oss vilket de bad väldigt mycket om ursäkt för och istället gav oss pengar till att äta på någon restaurang i närheten. Sådant blir alltid svårt eftersom det är deras kultur och vi blir väldigt oartiga om vi tackar nej, samtidigt som det känns fel för oss att ta emot pengar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Linda & Emmy

We are two girls from Sweden, Linda Thorén and Emmy Rommedahl. We are going a folk high-school in Mullsjö, where we have read about human rights, globalization and the conditions in the world today. We have a three months long foreign practice in Swaziland. This is our experiences in the country, welcome!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkivet

Prenumerera och dela