livinginswaziland.blogg.se

Måndag

Publicerad 2014-04-28 20:44:00 i Fotografier, Hur vi har det,

Soweto, Sydafrikas största township med cirka 3,5-4,5 miljoner invånare. Vi åkte på en guidad cykeltur i Soweto och det var helt otroligt. Det var fantastiskt bra att göra turen på cykel för då fick vi verkligen chansen att möta människorna som bor i Soweto. Vår guide var uppväxt i Soweto och kunde berätta många historier om livet där. De olika distrikten och områdena. Vi fick dels se den turistiga delen, Mandelas hus, Desmond Tutus hus, minnespatsen för studentupproret, dels fick vi verkligen komma ifrån det turistiga och få en del av det riktiga Soweto. Vi fick smaka traditionell mat, kohuvud, och dricka traditionell öl. Vi fick dansa tradtionell dans och möta många människor. Vi var fulla av intryck och berörda av vad vi sett där. På kvällen tog vi det väldigt lugnt och försökte smälta alla intryck och bara vara tillsammans. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Åsa

Publicerad 2014-04-28 22:11:06

Uh, åt ni kohuvud?? Såg lagom läskigt ut, förövrigt så spännande att ni också fick se Soweto!

Svar: Jaa! Man måste ju prova ;). Soweto var helt otroligt och satte stort intryck på oss. Glada över att vi fick chansen att åka dit också!
livinginswaziland.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Linda & Emmy

We are two girls from Sweden, Linda Thorén and Emmy Rommedahl. We are going a folk high-school in Mullsjö, where we have read about human rights, globalization and the conditions in the world today. We have a three months long foreign practice in Swaziland. This is our experiences in the country, welcome!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkivet

Prenumerera och dela