livinginswaziland.blogg.se

Awesome in this place

Publicerad 2014-03-09 20:56:00 i Hur vi har det, Videobloggar,

På söndagar är det Gudstjänst och de liknar sällan något vi är vana vid, mycket skrik, dans och ett annat fokus. På ungdomsmötet idag talade pastorn om 1Kung 3:18ff och vikten om att hålla sig vaken för tjuven kommer om natten. Vi har varit på ungdomsmöten hemma där man utgått från samma text men då lagt fokus på modern som väljer att sitt barn ska få växa upp med en annan kvinna istället för att dö, den enorma kärlek en förälder känner för sitt barn och att vi är Guds barn.

Det är många sådana predikningar där vi inser att de hade låtit väldigt annorlunda i Sverige. Men vi har börjat bli ganska vana vid att folk faller ihop, att man ber ut demoner och att en stämning piskas upp. När vår lärare från Sverige var här och hälsade på var han med på ett möte i torsdags och efteråt frågade han oss chockat om vi tyckt det var okej, vi tyckte det var ett av de lugnare och bättre mötena här...

Men musiken här är helt otrolig, en sådan glädje att få vara en del av! De har verkligen en gåva här, gåshud på varje gudstjänst! 

Här är en ganska sansad, tyst och mysig predikan. Ni kan ju bara ana hur det låter när samma pastor citerar Jesus som cries out in a loud voice "Lazaros come out

 
och en sång. Typ ber om ursäkt för pianot i början, men dom är väldigt duktiga! Någon börjar sjunga random sång i random tonart, sen testar pianisten i ett tag och kan sen hoppa in och kompa hela låten. Bra ändå.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2014-03-09 21:14:58

Kulturkrockar och kulturmöten! Hade gärna haft lite av sången o musiken i Sverige!!🎼🎵🎶

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Linda & Emmy

We are two girls from Sweden, Linda Thorén and Emmy Rommedahl. We are going a folk high-school in Mullsjö, where we have read about human rights, globalization and the conditions in the world today. We have a three months long foreign practice in Swaziland. This is our experiences in the country, welcome!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkivet

Prenumerera och dela