livinginswaziland.blogg.se

Lärare

Publicerad 2014-02-27 17:19:00 i Hur vi har det, Om Swaziland,

Som lärare ställs vi inför en del nya komplikationer. Hur förklarar man för en elev att man inte får slåss när man bor i en kultur där det är tillåtet att aga sina barn? 

Vi har en lärar handbok där vi kan läsa om vad vi bör gå igenom på lektionerna. Vi har nu gått igenom kroppens olika sinnen och ska gå in djupare på tänderna. Boken tipsar om att ta med en tandborste så att barnen kan se hur den ser ut, vi ska också ta med oss dom tre olika pinnarna som man kan använda som tandborste och i barnens böcker ser man hur man ska gå tillväga. Vi ska också uppmana barnen att någon gång gå till den mobila tandläkarstationen som ibland åker ut på landsbyggden och berätta om HIV-smittorisken om man delar tandborste om man har ett blödande tandkött. 

En annan lektion ska vi prata om hur man åker säkert i fordon. Att man inte ska hänga på utsidan på bussen eller att man ska sitta stilla när man åker på flaket på bilarna. Också här finns bra illustrationer i barnens böcker och tur är att det finns facit för vi har lite svårt att avgöra vad som anses vara säkert här.

 

Annorlunda och fantastiskt spännande! Tänk vad mycket nytt vi får lära oss!

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2014-02-27 21:37:21

Lycka till tjejer!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Linda & Emmy

We are two girls from Sweden, Linda Thorén and Emmy Rommedahl. We are going a folk high-school in Mullsjö, where we have read about human rights, globalization and the conditions in the world today. We have a three months long foreign practice in Swaziland. This is our experiences in the country, welcome!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkivet

Prenumerera och dela