livinginswaziland.blogg.se

Volontärlinjen Global

Publicerad 2014-01-09 19:42:00 i Om oss,

Vi (Emmy och Linda) är två glada brudar från de två städerna där spårvagnarna drar fram och har nu gått volontärlinjen Global på Mullsjö folkhögskola tillsammans med ett gäng sköningar (vars resor och bloggar ni hittar i listen till höger).

Vi har läst om bland annat internationella relationer, dogmatik och missionskunskap, konflikthantering och så har vi drivit projekt om hållbar utveckling där vi också samlat in pengar till ett arbete i Sydafrika

Nu ska vi i två bo och leva tre månader i Manzini, en stad i Swaziland. Där ska vi bo på Ngwane Park, en yrkesskola och internat för flickor. Vi har olika uppgifter när vi är där, dels att praktisera på yrkesskolan, dels ska vi arbeta på olika förskolor. Vi ska även engagera oss i olika kyrkor samt ta del av olika hiv-preventions projekt och samtalsgrupper för drabbade. 

Syftet med resan är att få en inblick i utvecklings-, bistånds- och missionsfrågor. Få upp ögonen för orättvisorna i världen och bidra med en förändring. Få en mer rättvis och sann bild av hur världen ser ut och vilka resurser vi lever av. Förändra våra vanor åt ett mer hållbart sätt att leva och inspirera människor runt omkring oss att göra samma sak.

Bless 

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2014-01-10 07:57:18

Det blir fantastiskt kul att få följa er kör, finingar!

Postat av: Frida

Publicerad 2014-01-10 15:00:29

Hej!
Ni vet inte alls vem jag är men jag får info om Mullsjö folkhögskola då jag gick där 2007-2008 på stepout. Det som numera heter Global. Kände att jag ville önska er all lycka till då ni nu ska till Swaziland. Jag var där under min praktik och wow säger bara! Fantastiskt land! Ska ni ha Mr Mabuza som er handledare? Fantastisk människa! Stort lycka till på er resa! Hälsningar Frida Celinder

Svar: Hej!Tack så hemskt mycket! Vi är helt sjukt taggade och är övertygad om att vi har en jättespännande tid framför oss. Vår huvudansvarige heter Faith men vi kanske träffar denna Mr Mabuza också.
Tacktack! Allt gott, Linda
livinginswaziland.blogg.se

Postat av: Marina

Publicerad 2014-01-11 11:59:02

Finfin blogg som blir spännande att läsa. Bless you.

Postat av: mormor

Publicerad 2014-01-11 12:08:20

Tjohej va kul

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Linda & Emmy

We are two girls from Sweden, Linda Thorén and Emmy Rommedahl. We are going a folk high-school in Mullsjö, where we have read about human rights, globalization and the conditions in the world today. We have a three months long foreign practice in Swaziland. This is our experiences in the country, welcome!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkivet

Prenumerera och dela