livinginswaziland.blogg.se

Bortgifte 2014

Publicerad 2014-03-04 12:14:11 i Hur vi har det, Om Swaziland,

Många saker skiljer sig här från Sverige. Här får man bland annat inte umgås med killar, man får inte ens sova över hos sin tjejkompis för då kanske man är hos en kille. Det finns två olika typer av bröllop, "the white wedding" som är som ett europeiskt bröllop men samma rättigheter, eller ett traditionellt bröllop. Ett traditionellt bröllop har flera olika steg, men kvinnan får aldrig skilja sig, oavsett vad som händer, till och med polygamism är tillåtet. Häromdagen satt vi och pratade med en av våra vänner och det kröp fram att hon är nära släkt med kungen. Hon kommer därför tvingas till ett traditionellt bröllop med en man hon bara träffat en gång. Hon har ingen aning ifall mannen kommer älska henne eller slå henne och hon har ingenting att säga till honom. Det är kungen som har sista ordet så nu ber hon och vi med henne för att hon ska få välja vem hon vill gifta sig med. 2014 och en av våra vänner kommer giftas bort mot sin vilja. Det är dags för ett jämställt samhälle nu, där ingen förtrycks eller tvingas göra saker mot sin vilja. Vi ber för att 2014 ska bli ett år då världen går mot ett mer rättvist och jämlikt samhälle! 

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2014-03-04 19:14:40

Det finns mycket som inte är rättvist. Och det förekommer ju även att unga kvinnor i Sverige blir bortgifta mot sin vilja med en man de inte känner. Låt oss sträva mot, hoppas på och be för förändring.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Linda & Emmy

We are two girls from Sweden, Linda Thorén and Emmy Rommedahl. We are going a folk high-school in Mullsjö, where we have read about human rights, globalization and the conditions in the world today. We have a three months long foreign practice in Swaziland. This is our experiences in the country, welcome!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkivet

Prenumerera och dela