livinginswaziland.blogg.se

I biblioteket

Publicerad 2014-03-14 23:59:00 i Fotografier, Hur vi har det,

Magubheleni Primary från onsdag till fredag. Vår rektor började med att krama oss och säga att hon älskar oss, vi får verkligen mycket kärlek här. Nu har vi fått vara i deras fina bibliotek som tyvärr saknar bibliotikarie. Det har nu stått låst här under en lång tid och man kan verkligen se att barnen inte är vana vid att läsa.

Vi agerar nu bibliotikarier, låser upp på morgonen och spenderar hela dagarna här. Nästan hela dagarna har vi hela klasser som är här för läsa (de flesta för att deras lärare är frånvarande) och på raster och lediga stunder droppar det in elever som vill titta i böckerna. Det har känts meningsfullt och roligt!

 

I onsdags var vi även med en amerikansk volontär som är med amerikanska fredskåren. Hon hade en tjejgrupp som de kallade för GLOW- Girls Leading The World. När vi var med pratade de om ledarskap och om att ta beslut. De gjorde lite övningar och fick tjejerna att reflektera över sina beslut. En väldigt bra grej!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Linda & Emmy

We are two girls from Sweden, Linda Thorén and Emmy Rommedahl. We are going a folk high-school in Mullsjö, where we have read about human rights, globalization and the conditions in the world today. We have a three months long foreign practice in Swaziland. This is our experiences in the country, welcome!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkivet

Prenumerera och dela